Thursday, May 19, 2011

The many faces of Beto Kusyairy....

It has been quite some time since I last post an entry. I have been busy with.... *Aiyakk I pun tak sure I busy buat apa!* Been busy handling events, trying new recipes for choc chip muffins, getting orders for wedding giveaways ready.... *Sibuklah jugak for someone yang takde full time job*

Let's go back to the main reason why I am actually writing this entry. I was asked by my mom the other day... Among all the characters Soulmate has acted, which is the best I like? Hurmmmm.... It makes me think.... Without a doubt, I answered.... ' Warkah Terakihr Rosli Dhoby' followed by 'Kashaf Imani' .... Why???

In Warkah Terakhir Rosli Dhoby, I saw Beto Kusyairy as Rosli Dhoby. He was able to bring the 17 year old boy character successfully. He was able to make me cry. *Masa dia dengan his friends, he seems to be just like another kid but when he is with the Rukun 13, the maturity in him shines.... Playing two different character in one role is not as easy as it seems* Which scene I like best? *Hurrrmmm....Thinking* Again without a doubt, I really like the scene between Beto Kusyairy and Sherrie Merlis. It touches my heart! *Dah tengok sepuluh kali pun masih boleh nangis* The other scene I like is when Rosli Dhoby went to see his girlfriend Ani, before he was to kill the British Representative. He says to Ani..... "Kamek sayang kitak. Kamek mau memperisterikan kitak satu hari kelak. Janji dengan nyawa kitak, tungu kamek...." *OMG.... It it such a wonderful scene. Love it wei....*

Another piece I like is when Beto Kusyairy plays the role as Kashaf in Kashaf Imani along side Sharifah Amani. The story line is just superb. I shred tears and I cried throughout the whole telemovie. It does have some romantic and funny elements but it was just perfect. Which scene I like?? Without a doubt, I like the scene when Beto Kusyairy and Sharifah Amani was at the rooftop. It was fun, sweet and hilarious. *I am married to Beto Kusyairy but yet I still find him so adorable and cute when he acted in that scene... When he counted... Satu, dua, tiga and so on... I was actually counting it with him too.... Huhu.... Sangat suka that scene!* Another scene that touches my heart was at the hospital when he was crying and asking Imani's help. He was afraid that it will be to late for him to seek for forgiveness.... I have to add here too.... I also like the scene when Beto Kusyairy cried at the bridge... It shows sadness and regret! *Auuuwwww....Sangatlah sedih!!*

I have to empasize here... Is not that I don't support karya-karya Soulmate yang lain ... just that among all, so far, I like this two the best....

I would like to share a bit about Beto Kusyairy....* Please get his name spell correctly.... BETO KUSYAIRY! I get upset whenever his name is spelled wrongly*

Name : Nurkusyairy Zakuan Bin Osman
Date of Birth : 19th February 1980
Age : 31
Status : Married since 1st February 2008 (To....? Go Figure!!! Wink)
Favorite Color : Black & Red
Acted in : Check it out on at his fan page! Just type "Beto Kusyairy"

Additional information :
Beto Kusyairy was born and breed in Taman Ehsan, Kepong. He loves outdoor activites and martial art. He is shy and he dislike backstabbers.
*He hates it!!* Beto Kusyairy is a cat lover!! *One of the many reasons why I fell in love with him....* Beto Kusyairy loves chocolates and ice-cream from Haagen Daaz. *Taklehlah share semua about Beto Kusyairy... I have to leave some a secret.... As it is, I am already sharing him..... Jangan salah faham I am not complaining ok! (",)*

Before I end this entry, I would like to promote Beto Kusyairy's upcoming and on going project. Catch Beto Kusyairy in Juvana every Monday on Tv3 at 9pm and every Thursday at 8.30pm in Cita & Cinta on TV9.... Do catch Beto Kusyairy in Nur Kasih The Movie. *Ada cameo ok?!!* He will also be featured in Wasiat along side Farid Kamil soon in Astro Prima. Not to be missed !!ok???!!!

-@ pinkbyarcht @-

*Let me know, antara semua karya-karya Beto Kusyairy is involve which one do you guys like best? *Sharing is Caring*

39 comments:

  1. tish, nurul lambat sket "kenal" beto sbb remote astro slalu kene "kidnap" by my dotter or hubby but the first series yg catch my eye sampai xleh miss is geng surau...however the best ever so far of course kashaf imani...namgis gak ok tgk scene kat spital tu...huhuhuhu...n yup both beto n amani so cute ms kat rooftop...

    ReplyDelete
  2. Geng Surau! sempoi giler heheheh

    ReplyDelete
  3. <3 geng surau & kashaf imani ! rosli dhobi tak tertengok lagi . insyaallah satu hari nanti :) kirim salam dekat BETO KUSYAIRY . i'm one of his fann :)

    ReplyDelete
  4. Ala kak,jgn la suruh pilih coz semuanya best. =)
    Tp sy nak jugak cerita kat akk beberapa watak yang memberi kesan kt sy. =)

    First - Abg Boni *xingat ejaan*(Lima) Sy suka gle abg beto bwk watak tu walaupun sy xknal lg abg beto ms tu. Btw. dia marah sy suka watak tu.

    Second - Rosli Dhoby (Warkah Terakhir)Watak legend tu of course la sy suka. Dan mmg seperti biasa, mmg setiap kali tgk cerita tu CONFIRM MERAUNG. =)

    3rd - Kashaf (Kashaf Imani)
    4th - Mayat/Razif (Geng Surau)
    5th - dan yang lain2.

    Da panjang pulak sy tulis ni. tp yg paling penting, sy tengok n suka. Cuma yg 1st n 2nd tu yang paling memberi kesan. =)

    *Sorry, panjang pulak*

    ReplyDelete
  5. kashaf imani 4 sure 4 d same reason as urs..
    2 thumbs up!!

    ReplyDelete
  6. hi..
    - suka beto dalam rosli dhobi (serious ingat dia pure sarawakian)
    - Drama 6 Syarifah (cerita kelakar dengan team actors + production yang best)
    - Drama Sepuloh - masa ni memang dah start notice dia as a great actor, my siblings tanya 'beto ni malaysian ke??' ;P
    - geng surau - sangat melonjakkan nama dia dan bakat dia.
    - kasyaf amani - (saya doakan dia akan dapat award best actor untuk drama ni!!)
    - Uri - whoaa..cerita ni sangat sedih +sweet masa ni masih fikir balik, entah2 dia memang ada darah Sarawak.:)
    in short- beto should continue working with great team (actors and production) sebab kalau dia sorang je yang bagus, storyline, editing tak best, tak jadi jugak. Suka bila dia banyak berlakon under Wan Hasliza, with Namron, Azhan Rani etc.. All the best to him.

    ReplyDelete
  7. Salam & Hai :)

    Saya kenal Beto Kusyairi ni masa tahun 2009 . First ,kenal nama and tak kenal orangnya . Then, dekat cerita apa entah baru la tahu rupa orangnya mcm mana :) Paling suka tengok Beto dlm drama GENG SURAU , CITA&CITA and of course JUVANA :D .

    Tapi , nak tanya boleh ? :)
    Mcm mana boleh pakai nama 'BETO' tu ? ke nickname org panggil dia beto ?

    Thank You =)

    ReplyDelete
  8. nice post kak tisha!

    Me, suka sangat tengok abang Beto dalam Cita & Cinta, lelaki independent... yet still ada rasa syg dlm hati.. hehehhehe...

    anyway, my mum one of abg Beto big fan now..... she also influenced my dad to watch abg beto in Warkah Terakhir... and everytime my dad tgk lakonan abg beto.. he would said "it's Rosli Dolby... he's gud in acting...

    And FYI, my mum selalu mentioned Abg Beto dulu kecik2 nakal... hehehhe.... (My mum was Abg Beto and Kak Suzana's kindergarden teacher.. actually)... ;)

    ReplyDelete
  9. love kashaf imani .
    till now d story influence my emotion.
    <3

    ReplyDelete
  10. Wowwaweeee.... Thank you Nurul, Idi, Nlia, MimiZa, Syasyah, Akak_pcr, Teenage Queen, Ieka Zakaria and Bellasyg! I appreciate all your feedbacks! I can see that Kashaf Imani seems to be most favourable! *Woots*

    Teenage Queen, Beto has been Abang Beto's nick from his childhood. He inherit that name from a Mexican Movie he and his friends use to watch. Nama tu terus melekat in his uni days sampai lah sekarang... *MeLikeTheNameButLoveHisRealName*

    Let's us all support Beto Kusyairy! *WootWoot*

    ReplyDelete
  11. hm rsenya , geng surau yg paling best .
    abg beto mcm relax jee mase belakon .
    ta over .

    ReplyDelete
  12. hi ms tisha,
    suka tengok dia dlm geng surau & kashaf imani. terbaekkk!

    ReplyDelete
  13. KASHAF IMANI KASHAF IMANI KASHAF IMANI KASHAF IMANI KASHAF IMANI KASHAF IMANI KASHAF IMANI KASHAF IMANI KASHAF IMANI KASHAF IMANI KASHAF IMANI KASHAF IMANI KASHAF IMANI

    ReplyDelete
  14. GENG SURAU, KASHAF IMANI and now >JUVANA.. Hehehe.. :) banyak lagi tapi dah lupe tajuk citer ape. Pendek kate, semua suke even music video skali pon. hehe..

    ReplyDelete
  15. Okayh sis. Noted. Its Beto Kusyairy. Heehee. :)

    I saw you with your hubby last Friday, watching KL Gangster. Segan nak approach. But both of you are sweet. :)

    And for me, saya suka Kashaf Imani. Even dalam Nur Kasih masuk sekejap pun, that was not bad. All the best sis, for you and your hubby. :)

    ReplyDelete
  16. Rosli Dhobi & Geng Surau... Sekarang Juvana... he3...

    ReplyDelete
  17. cameo beto in nur kasih...saiko gile..hehehe..

    memula scene die nek tangga wit jubah bangga, i was like BETO! *smbil cuit2 my fren kat sbelah*

    die bole jwb, sape??...ayo, ustaz tu la, kashaf imani tu...

    walopn kejap, but stil ingt cos muke memg xbole blah..hehehe

    ReplyDelete
  18. suke sgttt beto berlakon dlm KASHAF IMANI.same reason mcm akk. sgt sweettt n cuteee ms kt rooftop tu.:P cite2 die yg lain pn bes gk.die berlakon cool jer kan.klu ade die berlakon, mesti nk tgk wlupon scene die sekejap2.die act sgt bersahaja tp terkesan kt hati. teringin gk nk rosli dobby tu.mcm best jerk dgr akk review tu.:p

    ReplyDelete
  19. Kashaf Imani! Boleh tengok over and over again and still cries.

    And happy belated birthday Tisha!

    ReplyDelete
  20. hi! lakonan beto setakat ni yang penah tengok geng surau dengan kashaf imani, itu pun dah dekat2 nak abes. beto pade saya salah seorg actor yang saya nak tgk ade byk lagi actor yang mcm dia. jenis lakonan tak "manufactured", jenis natural, tak rase meluat tgk.

    harap2 kerjaya dia semakin maju dan dpt hasilkan karya2 terbaik yang evergreen. :)

    ReplyDelete
  21. kak! saye memang minat dekat abang KASHAF ni! HUHU! hope ta mara eh?? fyi, kalau tgh tgk cite beto at tv, sye memang taknak gerak g mane mane!! :D BETO KUSYAIRY!!! chaiyokk chaiyokk! <3

    ReplyDelete
  22. salam,

    kamek nang minat benar dgn beto sejak nangga rosli dhoby lah. masih pande kah beto kelakar swk? he he he. syg lah mun dah lupak....

    ReplyDelete
  23. paling MEROYAN tgok WARKAH TERAKHIR!
    BETO ad masa dpan yg crah untok industri pfileman !

    ReplyDelete
  24. Salam Sis,

    Your hubby is an awesome actor! Love his acting in Warkah Tearkhir! 2 thumbs up!

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum Mrs. Beto,

    Sorry may be Im quite late giving comments on which karya that I really like the most. After watching SESUNGGUHNYA i think, before this no actor can take Datuk M. Nasir in my list but now your soulmate have that place and wish him the very best and stay the way you are (both of you dear)....from KASEH

    ReplyDelete
  26. Mula jatuh cinta dengan lakonan Abg Beto mse citer 'Geng Surau' dan lepas tuh x lepas peluang nak tgk Abg Beto blakon.. Besh3~ <3

    ReplyDelete
  27. Baru kenal Beto melalui cerita Uri. Lepas tu,dah jadi peminat dia sejak tengok cerita Selagi Masih Ada. Semalam baru tengok cite Kashaf Imani. BEST sangat!!! Go Beto! ;)

    ReplyDelete
  28. salam kak tisha..
    semua lakonan abg beto best2 sy tgok..
    Warkah Terakhir, Geng Surau, Kashaf Imani & semua lah drama2, telemovie2 yg die berlakon..
    pembawakan watak yg b'shaja tuh mmg memberi kesan yg dlm kpd penonton..
    lagi2 tym abg beto bwak watak Rosli Dhoby..amat berkesan shgga kn dlm solat pon smpt sy berdoa supaye Rosli Dhobi xkne hukum gantung namun hakikatnye kite pon tahu sejarah Rosli Dhobi kn...
    all da best utk abg beto & kak tisha..
    double thumbs up ;DD

    ReplyDelete
  29. Salam..sy suke menua lakonannya..mantap dan bersahaja...tiap lakonannya bagai ada suntikan berbeza yang mampu membuatkan penonton kagum..itulah kelebihannya..

    boleh kata semua drama dia yg sy tgk sy suka..sesungguhnya, juvana, jujur aku dayus..semua lah..dia leh jd pelakon terbaik satu masa nnti..for beto..keep it up... :-)

    ReplyDelete
  30. I haven't enjoyed watching Malay dramas/telemovies/movies for quite sometimes. But after watching Kashaf Imani, I started to follow the movies/dramas featuring Beto coz he is just superb when he acts. Hoping to see more from Beto and keep up the good work for both of you. A successful man will never shine without a strong woman beside him.

    ReplyDelete
  31. best nya dapat kahwin dengan beto!!!
    hahaha, boleh tak comment gitu? saya biol!

    ReplyDelete
  32. salam tisha..saya mula jatuh hti dkt beto lpas nengok kashaf imani..jtuh cinta dngn watak kashaf yg cool tu. masa scene atas rooftop dngn imani,mak oiii romantiknya. lagi-lagi masa dia ckap imani tu 'comelnya'..saya ulang nengok drama ni dh 3 kali..cuma drama 'sesungguhnya' lkonan beto dngan sharifah amani saya tk dpt nk nngok lgi..puas cri kt online tpi tkde..beto dgn s. amani mmang ada chemistry..bru2 ni saya nengok drama aku dia dan tong sampah..beto blakon dngn siti saleha..punnn best jgak. satu lgi drama janji jujur sepi dngn neelofa..perghhh boleh fall in love lah..tpi syang drama kashaf imani tk dicalonkan dlm anugerah skrin baru2 ni..padahal drama tu mmpunyai jln cerita yg bagus dan plakon yg hbat2

    ReplyDelete
  33. i like Beto in Istanbul Aku datang. found this blog after stalking him. Lucky u to have a husband like him. be happy always naa~

    ReplyDelete
  34. saya suka semua lakonan beto kusyairy. lagi2 dalam ISTANBUL AKU DATANG. actually mule kenal beto bila dia berlakon citer juvana. dalam jujur aku dayus pon best. and now tengah marathon semua drama2 yang dia pernah berlakon. hope you guys happy always! :)

    ReplyDelete
  35. khasyaf imani membawa saya kesini... salam perkenalan Tisha!

    ReplyDelete
  36. minat gilerlah kat beto...huhuhu..tang mata buat hati cair..huhuhu..kenapalah byk drama or movie main kat astro citra..kalau kat tv3 ke or tv1..mesti lg ramai yang kenal beto..ni pun sbb tertengok kat youtube je...saje boring..ada link pasal aku,dia dan tong sampah...saje je tgk..tersyok plak kat beto ni..rupa2nya sblm ni mmg ada tgk dia berlakon(juvana)tak tau plak dia.hehehe....memang terbaiklah dia....aeron ajis yg hensem pun taklah best sgt lakonan die...hehehe..jgn marah ye peminat abg aeron...

    ReplyDelete
  37. hey tisha i suka lakonan dia dalam Istabul aku datang, leaps tu dalam malaikat apa tah dengan ummi aida, lagi apa ek, i suka gak dia dalam Janji Jujur Sepi, the best part ialah dalam Aku dan Sampah eh..apa2 pun lakonan dia mmg hidup n now sumber inprirasi i. skrg lagi la gila nak tgk dia dalam utube because he remind me to someone that i should forget it at all.! apa pun i will support him always!..

    ReplyDelete