Sunday, July 26, 2009

The day Nana became a wifey...

When the Nikah is about to take place...(",)
Hola!!! (",)

When two hearts become one.... Alhamdullillah.... After all the things she had to go through... at last she become his wife.... Ini yang dikatakan jodoh! Hrmmm.... I am writing about my soulmate's lil'sister.... (Taklah lil sangat.... Huhu....)

The nikah took place at the mosque of Taman Ehsan... Before the nikah, she got engaged first... (Nana become the fiance to Faziel... the hubby for an hour or so....) Slightly after the future mother in-law... at that point of time gives her the ring, she got married to Faziel... She became Faziel's wife approximately at 10.43!! (I saw the time ok??!!!)

I was her maid of honor but I was so nervous macam I plak yang nak kahwin... :p!! It was simple but a nice ceremony... After the ceremony, everyone came to the house for lunch. Food was nice... (masakan kampung!) ...

Alhamdullilah everything went well and no crazy bitch came.... (kan Nana???) Now, you can fight for him cause he is officially yours... (You know what I mean kan??)

A note for my dear sister....

Kak Tisha doakan Nana bahagia ke anak cucu... Semoga dimurahkan rezeki! Do let me know if Faziel hurt you cause I will kill him.... I will always be here for you, as usual.... I am just a phone call away... (',)

A note for Faziel....

Please take care of Nana cause she deserve to be happy and so do you... Welcome to the family! (",)

Congratulations to both of you!!

-@ pinkbyarcht @-

P/S : Have to mention here that I bake the cupcakes for gift away and feedbacks was .... Superb! (",)

The bride and Me... Alot of people say we look alike??!!!

I just like this picture... Soulmate capture the moment! (",)

2 comments:

  1. zana jemput i ke kenduri kwin tapi i x pergi sbb dlm kad xde tulis nama... i was like, terkecil hati, mcm x ikhlas aje nk mengundang... but deep in my heart, i doakan dia bahagia, especially dh ada baby kn skrg? last update psl zana masa dia pregnant, around mei 2010 mcm tu, by right dia dh deliver skrg ni..??

    ReplyDelete
  2. beb...ko ni ape masalah dgn aku ni sebenarnyer?(aku tau aku best..kah2) aku dah lama tahan sabar nieh..ko update status fb dulu ckp bukan2...tak menjadi kuman lg dlm hati sbb itu hak ko..fb ko. Tapi biler dh smpai kt page abg aku ko nk menyalak..ni dh masuk blog sis aku plak...this is too much okay!

    psal hal kad kahwin aku nama ko xde dlm kad smpai mcm the whole world ko nk inform ape kes? (awat tak buat press conference skali?kahkahkah)..oklah. Aku mintak maaf kalo buat ko kecik hati psal hal kad tu.Just ape yg aku tau aku ni manusia biasa..biler dh byk tu aku mungkin terlepas pandang. TAK SENGAJA..ACCIDENTALLY..TAK BERNIAT...(pikir laa logik sket dowh, kalo aku bebetul2 nk buat ko sakit ati..baik aku xyah jemput ko langsung..xyah poskan kad pun. Buat ape aku nk bazir duit aku bayar stem?)....derrrr

    But then, apepun it's still your choice kan whether wanna come or not to. Pilihan ko adalah xmo dtg sbb xde nama dlm kad..xde saper paksa ko xyah dtg or dtg.so dahla.Yang ko nk cter byk skang ni psal ape?...motiff??????? come on...get a life okay! kalo attention seeker sgt pun(nk famous)..jgn jd so pathetic mcm ni hokay.

    if you have problem with me...deal with me.Not through someone who I love & care and who are close to me...

    Actually motif nk ungkit bende yg dh basi ni and tulis dlm internet cuma nak claim and bgtau ko yg teraniaya laa nieh?? so bler org luar baca bleh kesian kat ko laa nieh?? So org nampak aku laa yg jahat kan??(ada aku kesah?) Nak sgt mencapub...hamikkk. Isk..tolonglaa grow up ok.. GLEE~

    yang paling penting, aku sket pun tak heran ngan hidup ko...ape relevannyer ko nak kacau hidup aku n buruk2kan aku dekat ahli keluarga, kawan2,fans abg/kak ipar aku melalui diorg nyer page/blog nieh?? cer cter cer cter...lol. yang raja lawaknyer bleh lg claim plak aku yg 'DENDAM' ngan ko?? heyloww...hahaha..psycho tul ko nieh. aku ke yg dok ungkit cter basi kt org tak sudah2 and tak habis2 lagi smpai aku yg dikatakan berdendam?? akukah yg terhegeh-hegeh cari org2 yg rapat ngan ko pastu ungkit tentang ape yg ko dh buat kat aku selama ni?? tepuk dada tanya iman tu sndiri beb....

    LASTLY, I WARN YOU NOT TO DISTURB MY FAMILY MEMBER ANYMORE...and janganlaa perasan sgt nak claim kononnyer you know my big brother by telling the people in the internet the fullname of him. Sedangkan Pinat,Nurliyana,Mizah even Wan yg member aku sejak tadika kemas sumer(yg mmg close to me) pun x penah nk claim mcmtuh...inikan plak ko. Tolong yer..tak payah nk mention kononnyer ko 'kawan' aku sedangkan ape yg ko tulis kt internet tu bermotif nk aibkan aku(kawanla sgt kan.kalo kwn setakat xde nama dlm kad boleh tutup sebelah mata la)...poyo tul.

    p/s: dengar2 sebelum ni pun ko dh byk carik gaduh ngan org selain aku. Siap gaduh2 dlm fb. So sudah2laa..muhasabah diri sndiri dulu~

    ReplyDelete